< Geri

81 ile 81 tohum topu projesi ile yollardayız

81 ile 81 tohum topu projesi ile yollardayız

Kargoist Ailesi olarak ÇEKUD’un Tohumdan Fidana: 81 İle 81 Tohum Topu Projesi ile yollardayız 🌱

ÇEKUD ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliği ile düzenlen 81 İle 81 Tohum Topu Projesi kapsamında, izci liderleri önderliğinde, tohum toplarının yapılacağı ve depremden etkilenen 1600 depremzede çocuğun da katılım sağlayacağı izcilik kampları düzenlenecek. Kampa katılan çocuklarla birlikte 81 ilimiz için 81.000 tohum topu üretilecek. Üretilen tohum topları, çocuklarımızın yardımsever halkımıza bir hediyesi olarak 81 ilimize Kargoist’in lojistik desteği ile taşınacak.


Peki Tohum Topu Nedir? Tohum topları, içine konulan tohumların gelişmesi için uygun ortamı sağlayarak onları dış etkenlerden koruyan top şeklindeki karışımlardır. Toprağa atılan bu toplar sayesinde toprakta bitki oluşumunu geliştirmek, toprağı canlandırmak ve havalandırmak mümkündür. Hazırlanan toplar iklim koşulları çimlenme için uygun olana kadar tohumları güvende tutar ve bu sayede doğayla uyumlu, bakım gerektirmeyen etkili bir ağaçlandırma yöntemi sunar.

 

Tüm illerimize ulaşacak zeytin, antep fıstığı, elma gibi tohum topları, ÇEKUD ve Türkiye İzcilik Federasyonu koordinasyonu ile uygun arazilere serpilecek ve çocuklarımız çevresel sürdürülebilirlik bilinci elde ederken, doğaya yeni ağaçlar kazandıracaklar.

Daha yeşil bir dünya #birliktemümkün 🌳

%97,5 kapıda ödeme teslim oranı

#bizlemümkün
müşterimiz olun